ארוחה כבקשתך
חוויה קולינארית ייחודית ומרתקת ממתינה למי שבוחרים לחגוג אירועים מיוחדים באמצעות שפים פרטייםאבי אובליגנהרץ
השולחן התמלא בשלל מאכלים מרהיבים חובקי עולם ובעלי ניחוחות עזים ומגרים להפליא. הכוסות מולאו ביין איכותי והאווירה על המרפסת הכפרית היתה עליזה ומשוחררת. המסובים שהוזמנו לארוחת הטעימות שהפיק היועץ הקולינארי אבי גלצר (ר' מסגרת) בבית השפית סיוון כהן, לא הסתירו את הנאתם ושיבחו את מעשה ידיה של בעלת הבית ועמיתה שף שחר דבח שהכינו סעודה לתפארת שהיוותה מעין תצוגת תכלית של שלושת השפים שמתפרנסים בעיקר מבישול פרטי.
אחרי שאכלו במיטב המסעדות מהודו ועד כוש וניסו כמעט כל מאכל שקיים על פני הגלובוס, חובבי הגסטרונמיה המקומיים שיכולים להרשות לעצמם, מעדיפים בשנים האחרונות להינות משירותיהם הקולינאריים של שפים פרטיים. ואכן מה יכול להיות יותר נעים מאשר לחגוג ימי הולדת, הצעות ימי נישואין ואירועים חשובים אחרים בחיק הטבע או בדלת אמותיכם, כאשר על הקטע הקולינארי מנצח שף שמבשל עבורכם בלבד את הארוחה עליה פנטזתם?
שחר - שף טנגו - שף שחר דבח
הוא אומנם רק בן 23 אבל במקרה שלו באמת שלא הגיל חשוב אלא התרגיל. מאז שהוא זוכר את עצמו, היתה לשף שחר דבח משיכה עזה למחבתות וסירים. לאחר שהשתחרר כחייל קרבי, הוא החליט להפוך את התחביב למקצוע וכיום הוא סטונט לבישול במכללת הדסה, שותף עם דודתו למסעדה החלבית רשלה בירושלים והבעלים של חברת הבישול הפרטי שחר-שף טנגו.
במקום להתקע במטבח במשך שעות או לצאת מהבית החם והנעים למסעדה ולחשוב כל הדרך אם זו לא טעות, דבח שפוגש את לקוחותיו כשבוע לפני האירוע ובונה להם תפריט כבקשתם, מבטיח למי ששוכר את שירותיו: "חוויה קולינארית מיוחדת ובלתי נשכחת. אני עורך ומסדר את השולחן בעיצוב חלומי, כל הכלים, הסכו"ם, עיצוב השולחן, נרות וכדומה, ומבשל ללקוחות מה שהם אוהבים. אין לי תפריט יחיד, אני פועל אך ורק לפי מה שהלקוחות רוצים".
על השאלה מה עושה לו הבישול האינטימי לאנשים שרוצים להתפנק ולחוש חוויה יוצאת דופן, הוא משיב בפשטות: "זה מרגש, זה מצחיק וזה מיוחד. אומנם אני צעיר יחסית, אבל אני בהחלט יודע מה אני עושה ונותן ללקוחות להרגיש שיש להם על מי לסמוך". דבח, אגב, מתחיל בימים אלה את התמחותו במסעדת מסה התל-אביבית ומתוודה שהוא כל הזמן לומד דברים חדשים אם באמצעות האינטרנט ואם באמצעות מפגשים עם שפים מובילים.
הבישול של דבח שחולם להקים את מסעדת הגורמה מס' 1 בארץ תוך 10 שנים, מאוד מגוון והוא מתמחה בבישול מולקולרי כפי שהפגין במסגרת ארוחת הטעימות המשותפת. כאפיטייזר הוא הגיש פופקורן ליצ'י טעים להפליא בחנקן נוזלי; למנה ראשונה פילה דניס על מצע של בצל סגול עם רוטב יין אדום, מעוטר בספרות מולקולריות בטעם דובדבן, שזיף וקיווי. המנה העיקרית שלו היתה צלעות טלה בליווי בייבי תפוחי אדמה ובייבי ארטישוק בשמן זית עם פטריות ש-מאג'י. לקינוח הגיש דבח מרק פספילורה קר עם פלחי תות שדה ותפוז בלוויית סורבה אננס עם קציפת מנגו ויין לבן.
שחר דבח: www.tango-dabbah.co.il/, 054-4923078
הוא אומנם רק בן 23 אבל במקרה שלו באמת שלא הגיל חשוב אלא התרגיל. מאז שהוא זוכר את עצמו, היתה לשף שחר דבח משיכה עזה למחבתות וסירים. לאחר שהשתחרר כחייל קרבי, הוא החליט להפוך את התחביב למקצוע וכיום הוא סטונט לבישול במכללת הדסה, שותף עם דודתו למסעדה החלבית רשלה בירושלים והבעלים של חברת הבישול הפרטי שחר-שף טנגו.
במקום להתקע במטבח במשך שעות או לצאת מהבית החם והנעים למסעדה ולחשוב כל הדרך אם זו לא טעות, דבח שפוגש את לקוחותיו כשבוע לפני האירוע ובונה להם תפריט כבקשתם, מבטיח למי ששוכר את שירותיו: "חוויה קולינארית מיוחדת ובלתי נשכחת. אני עורך ומסדר את השולחן בעיצוב חלומי, כל הכלים, הסכו"ם, עיצוב השולחן, נרות וכדומה, ומבשל ללקוחות מה שהם אוהבים. אין לי תפריט יחיד, אני פועל אך ורק לפי מה שהלקוחות רוצים".
על השאלה מה עושה לו הבישול האינטימי לאנשים שרוצים להתפנק ולחוש חוויה יוצאת דופן, הוא משיב בפשטות: "זה מרגש, זה מצחיק וזה מיוחד. אומנם אני צעיר יחסית, אבל אני בהחלט יודע מה אני עושה ונותן ללקוחות להרגיש שיש להם על מי לסמוך". דבח, אגב, מתחיל בימים אלה את התמחותו במסעדת מסה התל-אביבית ומתוודה שהוא כל הזמן לומד דברים חדשים אם באמצעות האינטרנט ואם באמצעות מפגשים עם שפים מובילים.
הבישול של דבח שחולם להקים את מסעדת הגורמה מס' 1 בארץ תוך 10 שנים, מאוד מגוון והוא מתמחה בבישול מולקולרי כפי שהפגין במסגרת ארוחת הטעימות המשותפת. כאפיטייזר הוא הגיש פופקורן ליצ'י טעים להפליא בחנקן נוזלי; למנה ראשונה פילה דניס על מצע של בצל סגול עם רוטב יין אדום, מעוטר בספרות מולקולריות בטעם דובדבן, שזיף וקיווי. המנה העיקרית שלו היתה צלעות טלה בליווי בייבי תפוחי אדמה ובייבי ארטישוק בשמן זית עם פטריות ש-מאג'י. לקינוח הגיש דבח מרק פספילורה קר עם פלחי תות שדה ותפוז בלוויית סורבה אננס עם קציפת מנגו ויין לבן.
שחר דבח: www.tango-dabbah.co.il/, 054-4923078
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה